Wat is judo?

Image
Judo sport is een verdedigingssport maar ook vooral een leuke sport om met elkaar te stoeien en judo technieken te leren en deze met elkaar te beoefenen. Belangrijk is om respect voor elkaar te hebben. Bij onze vereniging staat judoën met elkaar, valbreken en samenwerken bij techniek oefeningen voornamelijk op het programma. Wij vinden bewegen en met elkaar judoën en een leuke sfeer op de mat belangrijk. Wij zijn geen wedstrijd vereniging.

Bij judo worden respect, bescheidenheid, vriendschap, loyaliteit en behulpzaamheid nooit vergeten. Judo laat je met beide benen op de grond staan, het sterkt je lichaam en geest en geeft je een dieper inzicht in de geheimen van het leven. Judo levert prachtige momenten op en is leuk om te doen!


Trainingen voor de junioren (4 t/m 7 jaar)

In de lessen wordt veel aandacht besteed aan “rollen over de schouder” (geen koprol) als ook het zijwaarts vallen zoals dat gebeurt wanneer je geworpen wordt. 

De staande en grond technieken worden als basis aangeleerd, het aantal aangeleerde technieken is voor iedereen hetzelfde maar kan variëren i.v.m. motoriek en mentale leeftijd van het kind. 

Wij als Judoclub Arashi Nulland vinden het belangrijk dat kinderen respect vol met elkaar judoen en stoeien, maar daarnaast natuurlijk ook veel plezier hebben. 

Tijdens onze judolessen worden de Japanse benamingen voor de worpen en technieken gebruikt, de kinderen vinden dit leuk en daarnaast leren ze dit ook vrij snel. 

2 maal per jaar worden de geleerde technieken getoetst en kan men opgaan voor een hogere band of slip. 


Image

Trainingen voor de jeugd (8 t/m 16 jaar)

Image

In deze lessen blijven we nog steeds aandacht besteden aan de basis "rollen over de schouder” en val breken. Dit blijf je namelijk nodig hebben zo lang als je judo doet maar kan daarnaast ook wel eens handig zijn als je zelf valt en je weet hoe dit gecontroleerd kan. 

De staande en grondtechnieken worden nog steeds als basis aangeleerd en uitgebreid, dit kan bij deze leeftijd al omdat ze mentaal al beter leren en concentreren. 

Daarnaast worden de al aangeleerde technieken geperfectioneerd om zo iedere keer een stapje verder te komen. 

Ook in deze groep wordt er gelet op de motoriek en mentale leeftijd van het kind en aan de hand daarvan bekeken wat al allemaal haalbaar is. 

In deze groep wordt ook de Japanse namencultuur doorgevoerd en leren wij de kinderen de Japanse benamingen van de technieken. 

Zoals bij ons binnen de hele vereniging geldt ook hier weer dat de kinderen met respect judoën en stoeien, daarnaast blijft dan natuurlijk plezier ook een belangrijke factor.  

2 maal per jaar worden de geleerde technieken getoetst en kan men opgaan voor een hogere band of slip.

Kom jij ook judoën?

Meld je dan nu aan voor een gratis proefles in onze eigen Dojo. Klik hier!