JC Arashi Nulland 1958                                             Feldbiss 208, 6462HC Kerkrade, 06 44708977
 

Judo Club Arashi Nulland is ontstaan door een fusie van JC Arashi (JJC Heilust) en JC Nulland.

In 1958 werd JJC Heilust opgericht en naar diverse Dojo wisselingen in Kerkrade kwam deze uiteindelijk in de wijk Holz terecht en de naam werd veranderd in JC Arashi. 

JC Nulland werd opgericht in 1973 zij hadden hun Dojo onder de Maria Gorettiekerk in de wijk Nulland.

Na de fusie in 1991 werd de naam J.C. ARASHI NULLAND en er werd gezocht naar een geschikte locatie om de judo sport te bedrijven. Deze werd gevonden in de oude afgekeurde gymzaal van de St. Antonius-school. Wel moest deze eerst compleet verbouwd worden om als Dojo (judozaal) in aanmerking te kunnen komen. Het resultaat is onze huidige eigen Dojo en kunt u zelf aanschouwen. In september 1992 werd er met de trainingen aldaar begonnen.

Na 20 jaar trainen was het tijd voor een make over welke uitgevoerd is in  2012 / 2013 het resultaat kunt u nu zien. Er is een matoppervlakte van 140 m 2,  twee tribunes voor ca. 40 toeschouwers per tribune, een fitnessruimte, kleed accommodatie met douches voor zowel dames als heren en een club / vergaderruimte. Voor de Dojo is er ruim voldoende parkeergelegenheid en een fietsenstalling aanwezig.

Naast ons hoofddoel het judoën dat onder leiding van gediplomeerde judo leraren geschied bieden wij ook  onze leden en hun familie diverse neven activiteiten zoals speurtochten, BBQ, zomerkamp en vrijwilligersavond.